Tokaido

Res längs den vackra East Sea Road i Japan och samla vackra ting och upplevelser


I Tokaido är varje spelare en resande som korsar "The East Sea Road", en av de mest magnifika vägar i Japan. Under resan kommer du att möta folk, smaka fin mat, samla vackra föremål, upptäcka storslagna panoraman och besöka tempel och vildmark. I slutet av resan, och dagen, när alla nått vägens ände behöver du vara den mest initierade resanden, vilket betyder att du ska vara den som sett och upptäckt mest.

Spelplanen i Tokaido läggs ut på ett linjärt spår - action spaces - där spelarna rör sig nedför detta för att utföra handlingar. Spelaren som ligger sist på spåret tar en runda för att avancera framåt till det önskade utrymmet (action space) för att utföra handlingen där. Spelarna måste därmed välja om de ska avancera långsamt fram, för att således få denna extra handling, eller att resa framåt fortare för att hinna först till de önskade action spaces.

Action spaces innehåller en variation av handlingar som kan utföras och ger olika poäng. Vissa action spaces tillåter spelarna att samla pengar, andra innebär att spelarna kan använda pengar för att köpa poäng. Andra actions spaces ger spelarna möjlighet att samla olika delar i set, och därefter vinna poäng när ett set är färdigställt. Somliga action spaces belönar spelarna med poäng enbart genom att man stannar där, eller att de får utföra en slumpmässig handling från en av alla de möjliga handlingarna (actions).

Alla actions i Tokaido är väldigt enkla. Detta i kombination med dessa unika grafiska stil, så erbjuder Tokaido ett fridfullt zen-sinnestillstånd i sitt spel.


Regelspråk: Engelska

Ålder: 8 +

Antal spelare: 2-5

Speltid: 45 min

SKU: FF5618

Buy this
  • 450,00 kr
  • 1 Kvar